Fontos a pihenés!

2012.01.21. 18:42

Kórházba az emberek akkor kerülnek, ha betegek, ha valami egészségügyi bajuk van. Befekszenek a gyógyulás reményében. A gyógyulás lehet hosszabb, rövidebb időszak, viszont van néhány szabály, amit illik betartani a siker érdekébe. Az egyik ilyen a pihenés. Stressz mentes környezet, fekvés, alvás.

A pihenés egy ilyen jellegű műtétnél talán az egyik legfontosabb dolog. Az ember legyengül, sok vért veszít, az izmai elsorvadnak. Fontos a gyógytorna, a rehabilitáció, az odafigyelés és a pihenés.

A pihenésről a kórházban;

05:00 - Mosdatás

06:00 - Antibiotikum vénásan

07:00 - Reggeli

08:00 - Vizit

09:00 - Takarítás

10:00 - Betegszámlálás

11:00 - Gyógytorna

12:00 - Ebéd

14:00 - Antibiotikum vénásan

17:00 - Lázmérés, szuri a hasfalba!

18:00 - Vacsora

19:00 - Vizit

20:00 - Esti lázmérés, gyógyszerosztás

22:00 - Antibiotikum vénásan

08:00 - 20:00 - Látogatás (Szinte mindig jönnek valakihez és javarészt akkor érkeznek, mikor épp elszenderedne az ember. A fenti időpontokban kiküldik a látogatókat, de közben bármikor itt lehetnek. És itt is vannak...)

A maradék, illetve a köztes időben van lehetőség alvásra. A kórteremben négyen vagyunk. Ortopédia. Csípő-, váll- és térdprotézis a leggyakoribb eset, ami jellemzően idősebb korban szükséges. Hatvan éves korban már azok az emberek is kövérebbek, akik fiatalon daliás lovagnak számítottak. Hozzá adódik a túlsúlyhoz a hanyattfekvés, mivel a műtétek után csak ez a pozíció lehetséges. Összegzem; idős, túlsúlyos, hanyattfekvő emberek! Olyan szinten horkolnak – kivétel nélkül – hogy remeg a föld is belé. A zsúfolt napokban igyekeznek pihenni, ezért napközben is hallani koncerteket, bár ilyenkor javarészt szólóznak. Éjszaka viszont egyszerre zendítenek rá és előadják az egész repertoárt. Pihenjél bazzeg!!! Itt vagyok már több mint egy hete, de még nem sikerült egyhuzamban kettő óránál többet aludnom… Próbáltam már füldugót, vattát, fejhallgatót relaxációs zenével, altatót, de semmi nem használ. Szóval pihenjél!!! LOL!! :)

süti beállítások módosítása